„Szilárd meggyőződésem, hogy ha az összes jelenleg használatos gyógyszert a tenger fenekére süllyesztenénk, a legjobbat tennénk az emberiségnek - és a legrosszabbat a halaknak.” (Oliver Wendell Holmes)


2011. április 14., csütörtök

Egy hentes levele

Egy hentes levele !!!!!!!



Az egyik szemem sír, a másik nevet, 1984 óta vagyok hentes és sok
mindent láttam és sok
helyen dolgoztam. Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes
vagyok, csak az ott
tapasztalt dolgokat nem tudtam összeegyeztetni a lelkemmel.

Na, nem azért mert én 45 kg-os Barbi baba vagyok., ellenkezőleg! 150
kg-os paraszt gyerek,
akinek helyén van a szíve meg mindene.
De ez nem a saját reklámomról akar szólni, inkább arról, amit már
régóta el akarok mondani, de
fogalmam sincs, kit érdekel és mi a búbánat az értelme.

Még bevezetőként csak annyit, hogy 10 éve nem vagyok a szakmámban. Ja,
a lelkiismeretem
miatt.
Tettem ugyan még kísérletet 2007-ben az Interspárban és a Darnózseli
húsipari cégnél. Erről
később!


10 évvel ezelőtt 3 féle adalékanyag létezett.

A: SOLUPRAT, TEJPOR, és SZÓJAFEHÉRJE.
Már ez elég volt nekem, hogy abbahagyjam.
A régi hentesektől azt tanultam, hogy a kolbász ( meg minden) húsból
van. Ezzel nem érdemes
vitázni!

A "SOLUPRAT" egy igen érdekes kémiai anyag.
Az a tulajdonsága, hogy súlyának min. 10x-es víz mennyiséget képes
megkötni, sőt főzés, sütés,
füstölés hatására sem engedi ki magából.


Miért kell ez az anyag?  Hús helyett !!!

Biztos tapasztaltál már olyat, hogy egy-egy felvágott után, "megiszod
a londoni ködöt is".  Az anyag
a beleidben is működik, tehát még ott is veszi fel a folyadékot!
Régebben a parizerbe és olcsóbb
hentesárukba tettek, de ma már mindenbe!

"TEJPOR" az egy jó anyag, de mit keres a szakmámba?
Ez az anyag is húst helyettesít, mégpedig ezzel állítják be a
fehérjetartalmat, a receptúra szerinti
mértékre.


A "SZÓJAFEHÉRJE" is húspótló, a magasabb áru termékekbe teszik,
szintén a fehérjetartalom
miatt.
Tehát ha te veszel egy 2500 Ft/kg áron szalámit, akkor igazából egy
kb. 500 Ft-os anyagot
majszolsz jóízűen.

Van még egy "kedvenc" anyagom az "EMULGÁLÓSZER".

Ó ez nagyon remek! Egyik fő funkciója a zsír megkötése, oly módon,
hogy ne legyen látható! Tehát
minél több zsír van benne, annál több az emulgálószer benne! Ezt a
szájpadlásodon érezheted
legelőbb amikor "fent ragad" a falat.

Az elmúlt 10 év alatt  az adalékanyagok arzenálja alakult ki.
Nem hiszed?  www.adalekanyag.lap.hu

Lassan nincs szükség a szakmámra!

Tovább. A másik kedvenc, de ide tartózó témakör a: MŰBELEK  A műbél
színe, állaga alkalmas
arra, hogy megtévessze a vásárlót. Pl.: egy jó barna színű virsliről
azt gondoljuk, milyen jól meg
van füstölve. Ja. míg le nem húzod a celofánt.

Emberek!  A húsipari termékek húsból, némi zsiradékból, valódi
fűszerekből állnak, amit a végén
füstölnek és/vagy főznek!
Az összes többi max.20% húst tartalmazó: SZEMÉT !!!
Hogy mi a megoldás?

Háznál vásárolni vagy kicsi hentesnél falun. A multikat kerüljük,
úgyis  hülye biorobotnak és
kísérleti nyúlnak néznek, akiken ki lehet próbálni a MEGA PRIMITÍV
reklámjaikat.

"Megveszem mert olcsó".....vegyél, vásárolj, egyél, fogyassz, hízzál,
legyél ökör, használhatatlan
fogyasztó aki elsőre mindent szemetet megvesz, mert "olcsó". Amit
ilyenkor megspórolsz annak a
10-szeresét ráköltöd a gyógyszerekre, meg a rákszűrésre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése